Startup Digest

Allt fler personer i dagens samhälle beslutar sig för att starta eget och vissa företag lyckas medan andra företag skrotas. Från Sverige så har det på senare år kommit väldigt många bra företag, så kallade startups. Det är företag som precis börjat sin resa mot toppen och ofta letar efter fler medarbetare för utvecklingens skull. Tidningen Startup Digest är en tidning som handlar om dessa framgångsrika startups världen över och självklart omnämns Sverige i tidningen. Fokuset på själva tidningen är att lyfta fram företag som är ”framgångsrika” men som folk kanske inte har hört av en. Tar man sig en titt på marknaden så är det ytterst få företag om faktiskt nämns i dagstidningarna men som ändå ligger bakom en stor del av utvecklingen. Det kan vara att de har kommit på en ny produkt som underlättar vardagen eller liknande. Tidningen Startup Digest började sin resa år 2009 och frilansjournalisten Christopher McCann har varit med sedan dess.

Historien bakom Startup Digest

 

I början så var Startup Digest endast ett nyhetsbrev som skickades ut till 22 personer som var vänner till skaparna. Skaparen Christopher McCann tillsammans med Brendan McManus fick ett stort intresse för nyhetsbrevet från allmänheten redan från början. Redan efter 90 dagar så hade antalet prenumeranter ökat till 12 000 personer världen över. Nu är det en tidning som ägs av Tech Stars i USA och har mer än 430 000 prenumeranter. För att man skall kunna täcka hela världen när det kommer till nyheter inom startups så arbetar idag över 500 skribenter världen över med att leta efter framgångsrika startups. En av de skribenter som nyligen anslöt sig till tidningen är Paul Connolly som ursprungligen kommer ifrån England. Paul Conolly bor nu i Västanträsk och jobbar även med att utveckla Skellefteå Science City. Därför har han väldigt bra koll på flera olika startups som har sin bas i norra Sverige. Det är allt fler företag som växer sig fram i mindre städer och tack vare tidningen Startup Digest kan de nå ut till en större grupp potentiella köpare och investerare världen över.

Världen förändras och digitaliseras

Tack vare att världen digitaliseras så försvinner en hel del jobb. Man kan säga att den här tiden är ett slags gap mellan det förflutna och framtiden. Många unga väljer därför att satsa på sina egna drömmar och starta eget. Den digitala utvecklingen gör det enklare än någonsin att starta upp sitt egna företag. I princip inget görs som det gjordes förr och marknadsföring sker digitalt vilket gör att man kan nå ut till en större mängd människor genom att använda mindre medel. Till exempel gör många unga utbildning ny som chef är för dig och därför bildas det många yngre chefer i dagens läge. Det är inte ovanligt att chefen är yngre än medarbetarna tack vare att de har gått utbildning. Har de dessutom skapat företaget själva så är det oftast en självklarhet att de är chef över hela företaget. Tiderna förändras som sagt men det är inte till det sämre utan nu startas fler företag än någonsin och fler provar sina egna vingar.

Add a Comment

mts_point_pro