5 startups i Sverige som spås bli framgångsrika

Sverige rankas enligt en ny internationell rapport tvåa i digitalt genomslag, vilket innebär att landet har en hög digital förmåga och ett bra regelverk som är anpassat för en digital miljö. Under de senaste åren har Sverige haft en otrolig utveckling, där startups såsom Klarna, Spotify och Trustly växt och blivit internationella succéer. Men i bakgrunden finns det flera andra startups som har enorm tillväxtpotential. Vi har listat fem startups som spås bli framgångsrika.

1. Voi – delningstjänst för elektriska skotrar

Stockholmsbaserade Voi har snabbt blivit en uppstickare inom delningsekonomin. Bolaget grundades 2018 och erbjuder en tjänst där personer kan låna elscootrar via appar. De senaste åren har företaget tagit in mer än 123 miljoner euro och har expansionsplaner över hela Europa.

2. Curb – skapar digitala köksverksamheter

Curb försöker skaka om restaurangindustrin genom att skapa nästa generationens restauranger. Konceptet handlar om att bygga köksverksamheter som är skräddarsydda för leveranser och take away åt restauranger.

3. Kreditz – appbaserad person-till-person-lösning för kreditbedömning

Kreditz grundades år 2018 och har utvecklat en innovativ appbaserad lösning för person-till-person-kreditbedömning. Genom appen kan företag validera sina konsumentkunder och företagskunder genom att analysera bankdata för att få en uppfattning om deras kreditpoäng, inkomstnivåer och så vidare.

4. Volta Trucks – elektriska lastbilar för hållbara städer

Volta Trucks tillverkar lastbilar som är elektriska. Fordonen är elektriska och särskilt anpassade för stadsdistribution och innerstäder. Så sent som i januari 2021 säkrade bolaget en investering på 16,6 miljoner euro och planerar att driva på utvecklingen av fordon och expansion.

5. Vembla – snabb hemleverans

Stockholmsbaserade Vembla grundades 2019 och försöker kapitalisera på e-handelstrenden. De lovar att leverera beställningar inom en timme till slutkunder. Bolaget samarbetar med ett antal lokala matbutiker i Sverige, där kunderna använder Vembla-appen för att beställa matvaror och läkemedel. Pandemin ökade livsmedelshandeln på nätet och bolaget tog tillfället i akt och växte snabbt – och de har fortsatt stora expansionsplaner.

Add a Comment

mts_point_pro