Framgångsrika start-ups i Skandinavien

Start-ups är ofta aktiva inom innovativa branscher och arbetar med nya idéer som kan förändra våra liv. Det finns många nya start-ups i världen, och Sverige har ingen brist på innovativa bolag. Skandinavien i allmänhet har en hel del start-ups.

Idag är det också enklare att få igång en start-up. Det finns speciella lån för det, och det finns även gott om organisationer som hjälper till med finansiering, rådgivning och mycket annat. Beroende på verksamheten man ska driva så finns det även bidrag att söka för sin start-up, exempelvis om den har en allmännytta eller om det är ett vetenskapligt område. Nedan kan du läsa om två exempel på innovativa start-ups som vi har här i Sverige.

Parently hjälper föräldrar

Parently är ett företag som vill göra det billigare att vara förälder. Det finns idag gott om saker som vi måste köpa till våra barn, som sedan bara används ett fåtal gånger. Två exempel är barnvagnar och bilbarnstolar, dessa används inte överdrivet länge.

Parently har därför skapat en prenumerationstjänst där du prenumererar på de saker du behöver, lite som en hyrtjänst. På så vis kan du som förälder låna ut saker som du redan har köpt, och få andra saker genom prenumerationstjänsten. Det här sparar in en hel del pengar till föräldrarna.

Saveggy gör att vår mat håller längre

Saveggy är ett innovativt bioföretag som arbetar med ett unikt biomaterial. Det här gör att frukt och grönsaker har en längre livslängd. Det här är såklart en ganska unik produkt man har utvecklat och deras verksamhet är ännu inte färdig.

Samtidigt har det här ett enormt användningsområde. Frukt och grönt håller inte överdrivet länge, vilket är ett bekymmer när man ska transportera sakerna. Vidare kan det här leda till bekymmer för oss privatpersoner, eftersom vi får slänga en del grönsaker som inte höll så länge som vi först antog.

Add a Comment

mts_point_pro