Kickstarter

Kickstarter går ut på det som kallas för crowdfunding, det vill säga att ett företag kan lansera en produkt eller en tjänst tack vare bidrag från många investerare eller framtida kunder. Kickstarter är själva plattformen där entreprenörer och företag kan registrera sig och lägga fram sina idéer, och där användare kan leta efter projekt de anser värda att stöda.

Bakom Kickstarter finns ett företag med samma namn, som är baserat i Greenpoint i New York. Tillsammans med den liknande plattformen Indiegogo var Kickstarter pionjärer inom denna typ av gräsrotsfinansierad företagsmodell, och sedan de lanserade sin sida har de fått många efterföljare med liknande koncept, till exempel Crowdcube, Fundedbyme och GoFundMe.

Det finns i princip ingen begränsning på vad idén man presenterar på Kickstarter kan gå ut på, men det finns vissa regler kring hur den ska presenteras. För att ett projekt ska få läggas upp på Kickstarter måste det till exempel vara avsett att delas med andra och det måste presenteras på ett tydligt och ärligt sätt. En annan regel är att välgörenhetsprojekt inte är tillåtna på sidan.toekomstfestival_20151

Trots att det verkar simpelt är det långt ifrån alla projekt som presenteras på Kickstarter som får den finansiering som krävs för att produkten ska kunna lanseras. En framgångssaga är dock till exempel Oculus Rift, den apparat för virtuell verklighet som nu har blivit verklighet och har kunnat lanseras på marknaden. En annan verklig framgångssaga är kortspelet Exploding Kittens. När projektet lades upp på Kickstarter bad skaparna om 10 000 dollar, en summa som de fick inom åtta minuter från att de lade upp projektet. En vecka efter att det publicerades hade kortspelet 106 000 personer som backade det, vilket gjorde det till den mest stödda kampanjen någonsin på Kickstarter.

En idé som man däremot knappast behöver pitcha på Kickstarter i dagens samhälle är hur viktigt det är med datasäkerhet, och att se till att man är skyddad när man surfar och använder sin dator. Detta är särskilt viktigt för företag, vars inkomst är beroende av att deras datasystem är skyddat från attacker av olika slag. För att vara förberedda vid en eventuell attack utför företag ofta en så kallad sårbarhetsanalys i förväg. Om man skulle vilja genomföra en sårbarhetsanalys på sitt eget företag, eller på andra sätt få hjälp med företagets datasäkerhet, ska man kontakta Holm Security på Holmsecurity.com.

Add a Comment

mts_point_pro