Om att strukturera arbete

Att jobba med nya företag är både roligt och utmanande. Det kan dock vara svårt att som ny i branschen veta hur man ska göra i alla situationer. En sak som man kan vara säker på är att man kommer att misslyckas, antagligen kommer man misslyckas mer än man lyckas i början, och det är helt normalt. De som lyckas i slutändan brukar säga att deras framgångsfaktor var att de inte gav upp trots alla motgångar. I följande inlägg kommer dock några tips på saker som man kan tänka på och göra för att underlätta resans gång en aning. Resten handlar om att man får lära sig på vägen.

Olika roller i teamet

Även om man tänker att det är självklart vem som ska göra vad i det nystartade företaget så kan det underlätta om man faktiskt har utsatta roller. Det behövs en chef eller ledare som ger tydliga instruktioner till de resterande i gänget. Sedan krävs det att det finns någon som ansvarar för alla de saker som ett företag måste göra, till exempel ekonomi, marknadsföring, personal och så vidare.

Rätta verktygen för att jobba

Att ha saker som block, pennor och allt annat man kan tänka sig på ett kontor är viktigt för att de som arbetar ska kunna prestera på topp. Självklart finns det de som menar att det här är något som de anställda bör ta med själva. Men man ska komma ihåg att för startup handlar det mycket om att man känner samhörighet, och då kanske det är värt att alla har likadana saker. Det blir lite mer ett team av dem som jobbar då. Man kan enkelt beställa saker online på www.officedepot.se och det är snabb leverans så man får sina saker i god tid.

Veckomål och uppföljning

Även om det är svårt att veta hur mycket man ska tjäna de första månaderna eller åren så är det viktigt att man sätter upp mål som ska efterföljas. Det kan hända att man antingen överdriver eller inte tar i tillräckligt, och då är det ju bara att man ändrar i efterhand. Sedan behöver man följa upp efter varje vecka, månad och år och utvärdera hur det gått.

Fira varje framgång

Även om det är viktigt att man bibehåller fokus när man jobbar så ska man komma ihåg att uppmärksamma dem som gör bra saker och fira alla framsteg! Speciellt i start up-branschen så är det viktigt att man verkligen hänger med i svängarna ordentligt. Konkurrensen är kraftig och det finns alltid saker som man måste göra för att inte förlora sina kunder. Branschen är otroligt spännande om än väldigt ostabil. Dock är det väl det som är charmen med start up.

Add a Comment

mts_point_pro