Startup Tour i Umeå

Startup tour är ett spännande evenemang där digitala företag runt om i Sverige försöker imponera på en jury med en digital produkt eller tjänst de skapat. Intressanta produkter/tjänster som tidigare satt Sverige på kartan är Skype, Klarna och Spotify. Tävlingarna hålls i Umeå, Göteborg, Linköping, Malmö och avslutas med en final som hålls i Stockholm. Den 11 oktober inleddes den första deltävlingen i Umeå, här samlades 250 personer för att lyssna på 7 av regionens mest lovande framtida tech och startup företag pitcha sina idéer inför tävlingens juryn. Det var efter juryn och publikens omröstning som företaget Sportswik skickades vidare som finalist till Stockholm den 8 december.

entrepreneur-723043_1920En digital värld

Vi lever i en digital värld. Om jag t.ex. behöver en ny liggdel till min dotters barnvagn så istället för att köra till ett köpcentrum googlar jag istället: köp en liggdel från Bigbaby och kan snabbt och enkelt köpa det jag behöver och få det levererat till min dörr. Sportswik följer den senaste trenden i den digitala världen där appar börjar ta över de digitala tjänster som ska göra vårt liv enklare eller roligare. De har kommit fram med en app som gör det enkelt att följa och dela sport resultat, foto eller filmklipp från de matcher man följer eller tittar på. Bilderna m.m. som man delar samlas på ett online community som kan bestå av ens familj och vänner. Idag har nästan alla människor en smartphone och eftersom mobilen så gott som alltid är nära till hands blir det praktiskt att använda appar. Den 8 december tävlar de I Stockholm mot andra finalister från Göteborg, Malmö och Linköping om att vinna startup tour 2016.

Vinnaren av startup 2016

Idag är internet ett av världens största informations medium. Vill man veta om det finns farliga kemikalier i leksaker så hittar du snabbt och lätt information om detta genom en enkel sökning på internet. Vill du istället ha information om hur ditt favorit lag spelar på en match som du själv inte hinner gå på hoppas Sportswik att du ska välja deras app för att snabbt få tillgång till foto, filmer och kommentarer om matchen live från deltagare i ditt community. Om detta konceptet är tillräckligt för att vinna juryns röster i Stockholm den 8 december återstår att se. Det företag som vinner har fina priser att se fram emot. Vinnaren får – En resa till Silicon Valley med ett fullspäckat mötesprogram med investerare och entreprenörer; En marknadskampanj i Bonnier News digitala kanaler (DN, Di, Expressen) till ett sammanlagt värde av en miljon kronor; Helgintervju i Di Digital och medverkan i Digitalpodden.

 

Add a Comment

mts_point_pro